Ingredients |
ROBERTSONS MA MADE THIN CUT SEVILLE ORANGES, pomeransmarmelad med finskurn fruktkött. Ingredienser: Framställd Sevilla apelsiner (75%), vatten, syra: citronsyra, gelningsmedel: pektin. Förvaras på en sval och torr plats. Bäst före: se förpackning. Ursprung: Spannien. Importeras av Götebrittanian AB 559216-5194 Näringsdeklaration före tillagning: per 100g: Energi (kJ) 208,00, Energi (kcal) 50,00, Fett (g) <0,5, varav mättat fettsyror (g) <0,1, Kolhydrat (g) 12,0, varav sockerarter (g) 9,1, Protein (g) 1,1, Salt (g) <0,01. Näringsdeklaration efter tillagning: per 100g: Energi (kJ) 1158,00, Energi (kcal) 272,00, Fett (g) spår, varav mättat fettsyror (g) spår, Kolhydrat (g) 67,9, varav sockerarter (g) 66,2, Protein (g) 0,2, Salt (g) spår. Instruktioner: Töm innehållet i en stor 4,5 ltr kastrull. Tillsätt ¾ pint 425ml vatten, använd mått på sidan av burken. Rör i 1,8kgs socker. Rör om med träslev tills kokpunkt. Sänk värme, koka i 15 minuter, rör om då och då. Tillsätt en klick smör för att reducera skum. Ta bort från platta. Lägg ½ tesked marmelad på en kall tallrik och ställ svalt. Testa efter 2 minuter att dra ett finger på ytan. Om den skrynklar sig så har den satt sig och är färdig. Om inte, koka några minuter till och testa igen. Låt stå ytterligare 2-3 minuter innan upphällning i uppvärmda burkar. Täck varje burk med skruvlock, pergament eller folie. |