Considered as the national dish of Scotland, haggis is a delicious, hearty dish that is most commonly eaten on Burns' Night, a celebration of the Scottish poet Robert Burns in January. It is best enjoyed with neeps (turnip, swede) and mashed tatties (potatoes), followed by a wee dram (whisky). It contains lamb, suet, oatmeal, water and onion and a mixture of spices. Available at our shop in Göteborg or to order online for delivery.
Ingredients | GRANTS HAGGIS, tillagade lammlungor med havregryn och kryddor.
Ingredienser: Lober från lungor av lamm (45%), HAVREmjöl (19%), vatten, suet, lök, salt, kryddor.
För allergener se ingredienser i STORA BOKSTÄVER.
Förvaras på en sval och torr plats. Efter öppning överför resterna till en icke-metallisk låda som är lufttät. Kyl & konsumera inom två dagar.
Ursprung: Storbritannien
Importeras av Götebrittanian AB 559216-5194
Näringsdeklaration: per 100g: Energi (kJ) 878,00, Energi (kcal) 210,00, Fett (g) 10,7, varav mättat fett (g) 4,9, Kolhydrat (g) 16,9, varav sockerarter (g) 2,8, Fiber (g) 2,3, Protein (g) 10,4, salt (g) 1,1.
Instruktioner: Spis: Töm haggisen i en kastrull och värm försiktigt, rör om då och då tills den är genomvärmd. För riktig skotsk smak kan du lägga till lite whisky innan servering.
Mikro (850w - Utrustning kan variera, Se tillverkarens instruktioner för olika inställningar): Töm haggisen i en mikrovågssäker skål, bryt upp haggisen med en gaffel. Täck och värm på full effekt i 4 minuter, men rör om haggisen efter 2 minuter. Efter uppvärmning, låt haggisen stå i 1 minut innan servering. Se till att haggisen är riktigt varm innan servering. |
---|