Ingredients |
BISTO CHICKEN CASSEROLE, kryddblandning för kycklinggryta. Ingredienser: Potatisstärkelse, palmfett, tomatpulver (10%), salt, maltodextrin, VETEmjöl (med tillsatt kalcium, järn, niacin, tiamin), aromer (innehåller VETE), lökpulver, torkad glukossirap, vitlökspulver, rökt paprika, socker, torkad persilja, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (SOJAlecitin), mald timjan, koncentrerat citronsaftpulver, mald svartpeppar, kycklingfett, mald ingefära. Kan innehålla MJÖLK. För allergener, inklusive spannmål som innehåller gluten, se ingredienser i STORA BOKSTÄVER. Förvaras på en sval och torr plats. Bäst före: se förpackning. Ursprung: Storbritannien Importeras av Götebrittanian AB 559216-5194 Näringsdeklaration: per 100g: Energi (kJ) 1651,0, Energi (kcal) 394,0, Fett (g) 16,0, varav mättat fett (g) 10,8, Kolhydrat (g) 55,5, varav sockerarter (g) 12,8, Fiber (g) 4,5, Protein (g) 4,7, Salt (g) 10,22. Instruktioner: Förvärm ugnen (190c/gasmark 5/fläktugn 170c). Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek 4 kycklinglår (skinnfria och utan ben) och 1 stor skivad lök i 3-4 minuter, vänd då och då. Lägg kycklingen och löken i en ugnsfast form med 3 skivade morötter och 1 tärnad medelstor röd paprika. Blanda 3-4 dessertskedar (43 g) kryddblandning med 425 ml kallt vatten och häll sedan i grytan. Täck över och grädda i 1 timme, rör om efter 30 minuter. Servera med potatismos. Se till att kycklingen är ordentligt tillagad innan servering. Se till att maten är rykande varm innan servering. TIP - Byt ut 50 ml vatten mot ett halvt glas rött eller vitt vin. |